Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018


Εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω Ασκήσαντος
Ανακοίνωση από την Ιερά  Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

Φέρεται σε γνώση του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας ότι:
Λόγω της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και βάσει του Τυπικού της Εκκλησίας μας, η εορτή  του Εφόρου και Προστάτου της Νήσου μας, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 26ην Μαρτίου.
Το Εσπέρας της Κυριακής 25ην Μαρτίου και ώραν 7:00΄μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός  Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, θα κηρύξει τον Θείον Λόγον, και θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία, κατά την Μοναστηριακή τάξη – Μικρό  Απόδειπνο – Μεσονυκτικό – και Όρθρος έως την 1η πρωινή ώρα, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.
Την Δευτέρα 26 Μαρτίου και περί ώρα 07:30΄π.μ., Ακολουθία Ωρών – χύμα – και θα τελεστεί Πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου – θείο Κήρυγμα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα λάβει χώρα η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου εντός της Ιεράς Μονής και πρό του Σεπτού Σκηνώματος του Οσίου θα τελεστεί ευχαριστήριος δέηση, κατά το έθος, υπέρ υγείας και θείου φωτισμού πάντων των όπου γής  ευρισκομένων αδελφών ημών Καλυμνίων και εν θαλάσση  πλεόντων.
Το εσπέρας της Δευτέρας 26/3 και περί ώρα 5:30΄μ.μ., θα ψαλλεί το Μέγα Απόδειπνο πρό του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου και Θεοφόρου και η Ιερά Αυτού Παράκληση.
Εκ της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου